لابستر کله پهن که در جنوب به آن مادر میگو نیز گفته می شود نوعی از خانواده لابستر می باشد که از نظر کیفیت و گوشت با لابستر شاخدار برابری میکند اما بخاظر اینکه لابستر شاخدار دارای ظاهر زیباتری است و رستوران ها بیشتر طالب آن هستند در نتیجه قیمت بالاتری داشته و لابستر کله پهن از این لحاظ مفرون به صرفه تر می باشد.
زیستگاه لابستر در آبهای شور و دریاهای صخره دار است. معمولا این جانور دریایی در زیر صخرهها زندگی میکند.
بیشترلابسترهای موجود در بازار ایران از دریای خلیج فارس صید می شود که چنگک های آن کوچک هستند.اما لابسترهایی که از اقیانوس صید می شود چنگک های بزرگی دارند.
لابستر های موجود در ایرانبه رنگهای سبز لجنی و ارغوانی دیده می شود.
وزن سایز کوچک: ۱۰۰گرم تا ۲۰۰ گرم
وزن سایز بزرگ: ۳۰۰ گرم تا ۴۰۰ گرم
گوشت لابستر حاوی ۳۴ گرم منیزیم و میزان بسیار زیادی یعنی حدود ۱۳۰میکروگرم سلنیوم است.
روش های پخت:
برای پخت این نوع خرچنگ آنها را به صورت ناگهانی داخل آب در حال جوشیدن می کنیم که این کار باعث کشته شدن ناگهانی آنها میشود. سپس آن را از سمت کمر به ۲ قسمت تقسیم و سرو می کنیم.سرو کردن گوشت لابستر با کره آب شده طعم آن را چندین برابر لذیذ تر می کند. برای سرو کردن لابستر بهتر است همراه آن از دورچین هایی مانند تخم مرغ آب پز و سیب زمینی و کاهو تازه استفاده کنیم.
ارزش غذایی:
گوشت لابستر کله پهن حاوی ۳۰ گرم منیزیم و میزان بسیار زیادی یعنی حدود ۱۱۰میکروگرم سلنیوم است. می توان از این منبع پروتئین کم چرب در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن بهره برد.
همچنین افرادی که فعالیت فیزیکی بالایی دارند می توانند برای تقویت عضلات خود از لابستر تغذیه کنند. منیزیم موجود در گوشت لابستر موجب تقویت استخوانها میشود. همچنین با منظم کردن قندخون باعث کنترل فشار خون طبیعی میگردد. منیزیم در درمان بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون و دیابت تاثیر گذار است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.