ماهی تازه باراکودا (شیر دم سبز)

700.000 تومان

کوتر ماهیان در جنوب کشور از جمله ماهیان عالی و لذیذ به شمار می روند.

ماهی کوتر را میتوان به صورت سرخ کردن، قلیه ماهی، کباب، پخارپز و….استفاده کرد.

اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی کوتر می تواند در کاهش التهاب بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند.

متاسفانه در شهرهای دیگر (بخصوص تهران) این ماهی را بجای ماهی شیر با اسامی شیر دم سبز ، شیر دم سیاه یا شیر نیزه به فروش می‌رسانند در حالی که این ماهی هیچ نسبتی با ماهی شیر که از خانواده تن ماهیان است ندارد و این اسم گذاری ها فقط جهت کلاه برداری از مشتریان ناآگاه انجام می‌شود.

ماهی کوتر دارای مقادیر بالای اومگا ۳ می باشد اما عناصر کمیابی نیز دارد که مصرف زیاد آن در بعضی افراد باعث مسمومیت می‌شود.

ناموجود

مشخصات کلی ماهی باراکودا (کوتر، دوولمی):

کوتر ماهیان شکارچیان ترسناکی برای سایر ماهیان هستند. بدن آن‌ها کشیده و شبیه اردک ماهی است. آرواره تحتانی جلو آمده‌است.

دندان‌های تیز محکم و ترسناک در آرواره‌ها وجود دارد. دو باله پشتی کاملاً از هم جدا هستند. دم دو شاخه‌است و خارهای آبششی کوچک هستند یا وجود ندارند.

طرح و شکل بدن آن‌ها یک نوع حالت حد واسط جالب توجه بین شکل ماهیان شکاری انتظاری و شکار چیان فعال به حساب می‌آیند.

ماهی کوتر در آب‌های شفاف به طور فعال به اطراف شنا می‌کنند و غالباً به صورت دسته جمعی به جستجوی طعمه می‌پردازند.

عمدتا قسمت بالای بدن این ماهی خاکستری تا آبی با و قسمت پایینی روشن تر و رو به سفیدی است.

بدنی دراز و مقدار کمی از دو طرف پهلو فشردهو با سری بزرگ و پوزکشیده و نوک تیز است. دهانی افقی و بزرگ دارند، و آرواره ها پایینی جلوتر از آرواره بالایی قرار دارند.

طول این ماهی تا ۱٫۸ متر می رسد، و گاهی نیز از این بزرگتر یافت می شود.

مقطع عرضی سر در این ماهی باریک و رنگ نقره‌ای باعث کاهش قابلیت دید توسط طعمه می‌شود، در حالی که باله دمی طویل به همراه قرار گرفتن باله‌های پشتی و مخرجی در عقب بدن به آن‌ها امکان می‌دهد که سرعت انفجاری داشته باشند و فاصله بین خود و طعمه را سریع پر کنند. این شیوه خصوصاً زمانی مطرح است که میزان نور کم باشد.

کوتر بزرگ اقیانوس اطلس تقریباً به طول ۲ متر است و گفته می‌شود که به غواصان نیز حمله می‌کند، اما این نوع حملات در مورد ۱۹ گونه دیگر نادر است و در واقع ناشناخته مانده‌است. با این وجود کوتر ماهیان خوراکی عالی و ماهیان صید ورزشی مطلوب محسوب می‌شوند.

کوتر ماهیان ساکن مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند. این دسته ماهی ها به صورت گروهی و در آب های شفاف شنا می کنند و به دنبال طعمه می گردند.

این ماهی دارای پراکنش وسیعی در سطح جهان می باشد. ماهی کوتر در آب های عمیق هند و اقلیم شرق آفریقا تا جنوب شرقی آسیا و جزایر جنوب ژاپن، جنوب وکالدونیا پراکنش دارد.

این ماهی برای زیست آب های عمقی تر را ترجیح می دهد. به همین دلیل گوشن این ماهی نسبت به ماهیان سطح زی مانند هوور و تن ماهیان تیره تر است. اما این مسئله تاثیری در کیفیت گوشت ماهی ندارد.

 

وزن سایز کوچک : ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم
وزن سایز متوسط : ۷۰۰ تا ۱ کیلو به بالا
وزن سایز بزرگ : ۲ کیلو به بالا

 

مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)

پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد

فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد

قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۳۰ درصد

استیک شده:شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۳۰ درصد

روش های پخت:

ماهی کوتر را میتوان به صورت سرخ کردن، قلیه ماهی، کباب، پخارپز و….استفاده کرد که معمولا بهترین روش پخت آن که خیلی خوب عمل می آید سرخ کردن ماهی است.

ارزش غذایی:

با مصرف مواد غذایی دریایی از جمله ماهی کوتر اسیدهای چرب EPA و DHA مستقیماً در اختیار بدن قرار می گیرد. بطور عمده EPA و DHA در ماهیان دریایی همانند کوتر، روغن کبد ماهی، ماهی آزاد، خرچنگ ، میگو و صدف خوراکی یافت می شود.

اکثر حملات قلبی بعلت ایجاد لخته های خونی در سرخرگها و سیاهرگها و جلوگیری از جریان مناسب خون در رگها صورت می پذیرد. اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی کوتر می تواند در کاهش التهاب بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند .

گوشت تمام ماهی های آبهای عمیق دریایی از جمله ماهی کوتر حاوی چربی های امگا۳ می باشد.

بدن میگو، خرچنگ دریایی و صدف خوراکی نیز به اندازه ماهی آبهای آزاد حاوی اسیدهای چرب امگا۳ می باشد.

اسیدهای چرب موجود در گوشت ماهی کوتر و ماهیان جنوب آن ها را تبدیل به یک ماده خوراکی بسیار ارزشمند برای تضمین سلامتی بدن نموده است.

خواص ماهی کوتر:

• تقویت قلب و باز کردن عروق والتیام درد های قلبی و عروقی
• رفع گرفتگی عضلانی
• تقویت مفاصل
• تقویت قوه ی بینایی و جلوگیری از پیرچشمی
• جلوگیری از بیماری های روده
• سلامت پوست
• تقویت حافظه
دلایل محبوبیت ماهی کوتر
دارای گوشتی لذیذ
خوشمزه و مقوی
روش های پخت مختلف و متفاوت
ماهی تجاری و اقتصادی
دارای ارزش غذایی بسیار بالا

 

طبع غذایی:

این ماهی طبع سردی دارد. در در ماه های گرم توصیه می شود این ماهی را به همراه چاشنی های گرم مانند سیر، نارنج تازه و سبزی های معطر مصرف کنید.

 

میزان خار:

این ماهی لذیذ دارای خارهای آبششی بسیار کمی در قسمت میانی می باشد.

نام فارسی

ماهی باراکودا , ماهی چنگو , ماهی شیر دم سبز

نام انگلیسی

Bigeye barracuda

نام بومی

چنگو , دوولمی , شیر پولک دار , قطر , کوتر , کودر

زیستگاه

دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان)

نوع زندگی

طبیعی (ارگانیک – دریایی)

نوع صید

تور , قلاب

نوع ماهی

بدون استخوان ریز , حلال , غیر روغنی

میزان روغن اومگا 3

کم

روشهای طبخ

سرخ کردن , سوخاری , غوطه وری در روغن , کبابی

میزان بو

مطبوع

بافت گوشت

معمولی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.