مشخصات کلی ماهی راشگو:
شکل دوکی، پوست نقره ای روشن با فلس کوچک، دم دو فاق، اطراف چشم و پوزه آن گاهی به رنگ سرخ است. راشگو ماهی مرغوب جنوب است. ضایعات آن کم است.
از نظر شکل ظاهری تقریبا شبیه شوریده است ولی دهانش مثل شوریده جلو نیست.
دهان راشگو تمایل به پائین دارد. رنگ بدنش از پشت خاکستری و در پهلو ها نقره ای و در قسمت شکم سفید رنگ می باشد.
یکی دیگر از مشخصه های ماهی راشگو، چشم های این ماهی است که دارای پلک سوم می باشد.که توسط یک پرده ی ژلاتینی پوشیده شده است.
ماهی راشگو دراقیانوس آرام، اقیانوس هند و در آسیا، کشورهایی از جمله ایران، بحرین، کویت و امارات می باشد. در آب های کم عمق ساحلی از جمله خلیج فارس، خلیج بنگال یافت می شود.
این ماهی دریازی بوده اما با این وجود قابلیت ورود به آب های لب شور را نیز دارا می باشد. ماهی راشگو در زمان هائی که هوا معتدل است در آب های کم عمق ساحل روی بسترهای گل و شن زندگی می کند.
زمانی که هوا خیلی گرم یا سرد می شود نزدیک ساحل می آید و وارد خورها و خلیج می شود.
این ماهی بصورت متعارف دارای وزن های زیر میباشد:
وزن سایز کوچک : ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم
وزن سایز متوسط : ۴۰۰ تا ۹۰۰ گرم
وزن سایز بزرگ : ۱ کیلو به بالا
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)
پاک شده: شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد
فیله شده: شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد
قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده: ۳۰ درصد
استیک شده: شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۴۰ درصد
روش های پخت:
راشگو یکی از ماهی های مرغوب جنوب است که گوشت سفید و نرم، و ضایعات کمی دارد و به هر روشی می توان آن را پخت.
راشگو را برای قلیهماهی هم استفاده میکنند. و معمولا برای سرخ کردن و کبابی مورد استفاده قرار می گیرد.
البته برای شکم پر و ته چین بندری هم بی نظیر می باشد.
ارزش غذایی:
این غذای دریایی سرشار از اسید چرب امگا ۳ و پروتئین بوده و سطح استرس را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.
ماهی راشگو کم کالری بوده و مقدار چربیهای اشباع شده در آن ناچیز است ولی سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ است.
امگا ۳ ها چربیهای مفید و سالمی هستند که بدن قادر به تولید آن نیست.
این اسیدهای چرب ضروری مسئولیت محافظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب را بر عهده دارند.
این ماهی دارای ارزش تجاری و شیلاتی بسیار زیادی می باشد. به اشکال مختلف در بازار موجود است.
طبع غذایی:
این ماهی طبع سرد و تری دارد و مزاج این ماهی فصل گرم است، شما می توانید این ماهی را همراه با چاشنی ها و ادویه های گرم مصرف کنید.
میزان خار:
ماهی راشگو ضایعات خیلی کمی دارد و خار و تیغ آزاردهنده ای ندارد
ویتامین ها و مواد معدنی:
• اسیدهای چرب امگا۳
• پروتئین
• ویتامین های A, B, D
• کلسیم
• فسفر
• آهن
خواص ماهی راشکو
• کاهش کلسترول و مفید برای بیماریها ی قلبی-عروقی
• جلوگیری از کم خونی
• تقویت تراکم استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان
• تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
• کمک به رشد کودکان و نوجوانان
• تقویت سیستم عصبی
دلایل محبوبیت ماهی راشگو:
ماهی ممتاز جنوب
زیبا ترین ماهی دریا
خوشمزه و لذیذ
داشتن گوشت سفید
روش های پخت مختلف و متنوع
سرشار از مواد عالی
طعم ماهی راشگو
گوشت لذید و خوشمزه
ترد و مقوی
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.