مشخصات کلی ماهی زبان:
این ماهی از خانواده کفشک ماهیان زبان گاوی است بوده و دارای بدنی به شکل زبان است. چشم های این ماهی در یکطرف قرار گرفته است. ماهی زبان از ماهیان کفزی می باشد.
ماهی زبان یا کفشک زبان گاوی از ماهیانی است که در اعماق تا ۱۲۰۰ متر نیز زیست می کند. این ماهی می تواند به آب های رودخانه ای جزر و مدی وارد شود. ماهی زبان به صورت تازه، خشک شده، دودی و منجمد مصرف می گردد.
ماهی زبان در قسمت های غربی اقیانوی آرام و هند، خلیج فارس، سریلانکا و اندونزی، شمال و جنوب ژاپن این ماهی گزارش شده است. این ماهی در مناطق گرمسیری مانند خلیج فارس یافت می شود. حداکثر طول کل در این ماهی ۴۰ سانتی متر گزارش شده است.
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)
پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد
فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد
قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۵۰ درصد
روش های پخت:
ماهی زبان به دلیل اینکه دارای گوشت کمی نسبت یه حجم بدن است هنگام طبخ کاملا سوخاری می شود بنابراین ماهی مناسبی برای سوخاری است. این ماهی گوشت سفید و نرم، و ضایعات کمی دارد.
ارزش غذایی:
این ماهی دارای مقادیر بالایی ویتامین D و کلسیم است و می تواند در جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد. همچنین فواید دیگر ویتامین D موجود در ماهی زبان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. مادران بارداری که ویتامین D کافی در بدن خود ندارند، امکان ابتلا کودکان آنها به آسم و دیگر مشکلات تنفسی وجود دارد. تحقیقات نشان داده است سطح کافی ویتامین D در بدن باعث ایجاد سیستم ایمنی قوی می شود. و پس از آن سیستم ایمنی مادر در دوران بارداری به کودکش منتقل می شود.
دلایل محبوبیت ماهی زبان:
گوشت نرم و لذیذ
تیغ و خار کم
ارزش غذایی بالا
خوشمزه و مقوی
طعم ماهی زبان
ماهی زبان دارای گوشتی کم خار و کم تیغ و گوشت لذیذ ، سفید و نرم است
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.