ماهی تازه سکن (سکولا، کوبیا)

450.000 تومان

ماهی کوبیا دارای بدنی کشیده و تا حدی استوانه ای،سر پهن و فشرده ، رنگ بدن در ناحیه ی پشتی قهوه ای تیره و در طرفین کمرنگ تر است.

رنگ گوشت ماهی سکن سفید مایل به صورتی است گوشت پر چرب این ماهی برای سرخ کردن، قلیه، کبابی، بخارپزمناسب است.

ماهی سکن بسیار لذیذ است و گوشت لُخم و بی خاری دارد.

اگر با تیغ ماهی مشکل دارید،پیشنهاد می کنم گوشت بی خار و تُرد این ماهی باعث شده تا هر غذائی که با ماهی در مد نظر دارید،بتوان بنحو احسن با این ماهی پخت کنید.

ماهی کوبیا برای “کباب چنجه ماهی”و”کوبیده ماهی”وقلیه،شامی ماهی،کتلت ماهی،سوخاری و شینسل بی نهایت مناسب باشد

مشخصات کلی ماهی کوبیا یا سوکلا:

ماهی سوکلا یا کوبیا دارای بدنی کشیده و تا حدی استوانه ای، سر پهن و فشرده می باشد. باله پشتی آن دارای ۷ تا ۹ شعاع سخت و ۲۹ تا ۳۳ شعاع نرم است. رنگ بدن در ناحیه پشتی قهوه ای تیره و در طرفین کمرنگ تر است. حداکثر طول کل بدن در این ماهی ۲۰۰ سانتی متر بوده و طول رایج آن ۱۱۰ سانتی متر می باشد. در مستندات متعدد حداکثر وزن بدن ابن ماهی را ۶۸ کیوگرم گزارش نموده اند.

سوکلا، دارای اختصاصات خوب جهت پرورش نظیر حرکت دسته ای (Schooling ) و قدرت تطبیق در شرایط قفس را می باشند.

شناسایی بهتر نواحی پراکنش لارو و نیز عوامل تاثیر گذار در انتخاب مکان زندگی ،تخم ریزی و رشد آنها در طبیعت و از طرفی اقتصادی کردن پرورش این گونه امری ضروری بنظر می رسد.

تحقیق بر روی تکثیر سوکلا ماهیان به عنوان گونه مطرح پرورشی می تواند مشکلات و موانع احتمالی توسعه صنعت پرورش گونه های آب شور را آشکار سازد. سوکلا تلفات زیادی در حمل و نقل دارد.

سوکلا یک ماهی سریع الرشد و سطح زی و ساکن آبهای گرم اطلس، آرام و هند و آبهای مرتبط با این اقیانوسها می باشد. خانواده سوکلا ماهیان از قدیمی ترین ماهیان موجود در آبها بوده و تنها یک گونه دارد.

در سواحل ایرانی خلیج فارس، سوکلا حداقل دارای سه جمعیت هرمزگان، بوشهر و چابهار است. جمعیت سوکلای هرمزگان وضعیت بهتری نسبت به جمعیت های چابهار، بندر دیر و سایر نقاط دارد.

سوکلا ماهیان در طبیعت از بنتوزها تغذیه می کنند امروزه ذخایر ماهی سوکلا در خلیج فارس و دریای عمان و بسیاری از نقاط دیگر دنیا به شدت کاهش یافته است.

علت این کاهش صید بی رویه و از بین رفتن اکوسیستمهای تولید مثل می باشد.این ماهی در آب های گرمسیری و نیمه گرمسیری بسر می برد، در قسمت غربی اقیانوس اطلس، خلیج مکزیک، قسمت شرقی اقیانوس اطلس و سراسر دریای عمان و بخش شرقی خلیج فارس تا بندر لنگه پراکنش دارد سوکلا در آب‌های جنوبی ایران در سراسر دریای عمان و بخش خاوری خلیج فارس تا بندر لنگه پراکنش دارد.

 

وزن سایز کوچک : ۲۰۰ تا ۲۸۰ گرم
وزن سایز متوسط : ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
وزن سایز بزرگ : ۱ کیو به بالا

در سواحل ایرانی خلیج فارس، سوکلا حداقل دارای سه جمعیت هرمزگان، بوشهر و چابهار است. جمعیت سوکلای هرمزگان وضعیت بهتری نسبت به جمعیت های چابهار، بندر دیر و سایر نقاط دارد.

ماهی کوبیا به عنوان یکی از گونه های دریایی خلیج فارس دارای مقادیر بالای از اسیدهای چرب امگا می باشد.

ماهی کوبیا به دلیل گوشت نرم و خوشمزه ای که دارد می تواند به صورت خوراکی مصرف گردد. بهترین شیوه جهت طبخ آن به صورت قلیه ماهی یا پلویی است.

مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)

پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد

فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد

قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۳۰ درصد

استیک شده: شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۳۰ درصد

 

روش های پخت:

از آنجائی که ماهی سوکلا دارای گوشت نرم است بهترین شیوه جهت طبخ آن به صورت قلیه ماهی یا پلویی است. البته متناسب با ذائقه می توان به روش های سرخ کردن و کبابی نیز آن را مصرف نمود.

 

ارزش غذایی:

یکی از اقلام غذایی که می‌تواند در برگیرنده اکثر نیازهای بدن باشد ماهی و به طور کلی آبزیان هستند که به خاطر ترکیبات خود به خصوص وجود اسیدهای چرب ارزشمندی بنام امگا ـ ۳ به عنوان غذای سلامتی معروف شده‌اند.

از میان آبزیان ماهیان دریایی دارای ارزش بالایی می باشند. ماهی سوکلا به عنوان یکی از گونه های دریایی خلیج فارس دارای مقادیر بالای از اسیدهای چرب امگا می باشد.

ماهی سوکلا به دلیل گوشت نرم و خوشمزه ای که دارد می تواند به صورت خوراکی مصرف گردد.

 

دلایل محبوبیت ماهی سوکلا:

دارای گوشت لذیذ
گوشت نرم و خوشمزه
بسیار مقوی
سرشار از اقلام نیاز های ضروری بدن
معروف بودن به غذای سلامتی
ارزش غذایی بالا

 

طعم ماهی سوکلا:

گوشت ماهی سوکلا نرم و دارای طعم خوبی است.
بسیار مناسب برای مصرف خوراکی می باشد.
ماهی سوکلا را می توان به صورت تازه ، دودی و منجمد مصرف کرد.

نام فارسی

ماهی کوبیا

نام انگلیسی

black kingfish , black salmon , Cobia

نام بومی

سچل , سکل , سکله , سکولا , سه کله , کوبیا

زیستگاه

دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان)

نوع زندگی

طبیعی (ارگانیک – دریایی)

نوع صید

تور , قلاب

نوع ماهی

بدون استخوان ریز , حلال , روغنی

میزان روغن اومگا 3

متوسط

روشهای طبخ

بخار پز , پختن (قلیه) , سرخ کردن , غوطه وری در روغن , کبابی

میزان بو

کم

بافت گوشت

معمولی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.