مشخصات کلی ماهی شیر:
ماهی شیر از خانواده تن ماهیان میباشد. از نظر ظاهری، بدن این ماهی دوکی شکل است و دارای اسکلت استخوانی می باشد.
رنگ بدن نقره ای و روی کمر آن تقریبا آبی است. طول این ماهی بین ۱۲۰ تا ۲۴۰ سانتیمتر میباشد باله دمی دو شاخه از ویژگیهای مهم این ماهی است.
ماهی شیر از ماهی قباد بزرگتر میباشد ولی از نظر ظاهری شباهت بسیاری به ماهی قباد دارد.
این گونه در خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، اقیانوس اطلس، خلیج بنگال، دریای اندونزی، دریای سمر و اقیانوس آرام پراکنش دارند. خوراک این ماهی از ماهیهای کوچکتر و آبزیان پلانکتونی تشکیل میشود.
این ماهی را میتوان اغلب در آبهای کم عمق و در طول شیب های ساحلی مشاهده کرد.صید ماهی شیر کوچک با ترال ها و ماهیان بزرگ با قلاب است . در صید ورزشی نیز از قلاب استفاده می شود
وزن سایزکوچک: ۴۰۰تا ۵۵۰ گرم
وزن سایز متوسط : ۹۰۰ تا ۱ کیلو
وزن سایز بزرگ: ۲کیلو به بالا
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)
پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد
فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد
قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۳۰ درصد
استیک شده: شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۳۰ درصد
ارزش غذایی ماهی شیر:
ماهی شیر از ماهی های مرغوب و درجه یک خلیج فارس و دریای عمان می باشد که دارای حاوی آهن بالایی است و باعث تنظیم گردش خون، تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس ها و میکروب ها می شود.
ماهی شیر حاوی ویتامین B است و با مصرف آن سلول های سیستم عصبی تقویت شده و علاوه بر این، سبب جوانسازی پوست می شود.
مصرف ماهی شیر علاوه بر تاثیر گذاری بر سیستم عصبی، سبب طراوت پوست و کاهش بیماری کم خونی می شود.
این ماهی یکی از ماهی های مرغوب و درجه یک منطقه جنوب کشور است که در بین ماهی های جنوب، ارزش غذایی بالایی دارد.
این ماهی دارای گوشتی بدون تیغ است که طعم و مزه بسیار خوبی دارد.
مصرف ماهی شیر به علت کلسیم و ویتامین های بالا، سبب پیشگیری از انواع بیماری ها و همچنین درد مفاصل می شود.
مصرف این ماهی دردهای زمان قاعدگی در زنان را کاهش می دهد.
بنابراین اکثر زنانی که ماهی شیر مصرف می کنند کمتر دچار دردهای مفصلی و یا دردهای قاعدگی می شوند.
در زنان باردار و شیرده مصرف ماهی شیر توصیه می شود زیرا تاثیرات مثبتی بر جنین و رشد ذهنی و جسمی او دارد. می تواند اثرات مثبتی در رشد جسمی و ذهنی جنین و نوزاد داشته و بهتر است، این ماهی سه بار در هفته مصرف شود.
این ماهی حاوی ید است و مصرف ید هم نقش زیادی در متابولیسم داشته و در صورت کمبود ید در بدن بیماری هایی مانند چاقی و سایر اختلالات ایجاد می شود.
مهم ترین خاصیت ماهی شیر فسفر موجود در آن است که دریافت کلسیم و فسفر در کنار هم، هر دو تاثیر بسیار زیادی در قدرت و قوی شدن استخوان ها شود.
این ماهی با پروتئین بالا و انواع ویتامین ها، ماده غذایی مناسبی برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها بوده و تاثیر مثبتی بر سلامت بدن دارد.
روش های پخت ماهی شیر:
بهترین روش پخت ماهی شیر کباب و سوخاری.است اما می توان به صورت ماهی شکم پر ، قلیه ماهی و … از آن استفاده کرد.
دلایل محبوبیت ماهی شیر:
داشتن گوشت لذیذ
ظریف بودن پولک های بدن ماهی
کنده شدن سریع پولک ها
روش های پخت متنوع و خوشمزه
منبع غنی از اسیدهای چرب امگا۳
دارای پروتئین
دارای ویتامین B-12
حاوی سلنیوم
ماهی شیر باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
ماهی شیر برای تبدیل غذا به انرژی در بدن شما کمک می کند.
خواص ماهی شیر:
• کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
• حمایت از متابولیسم بدن برای تبدیل غذا به انرژی
• اثرات مثبت در رشد جسمی و ذهنی جنین و نوزاد
• تامین نیاز به ید
• سلامت و استحکام استخوان ها
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.