ماهی تازه زرده (ماهی تن)

قیمت اصلی 120.000 تومان بود.قیمت فعلی 100.000 تومان است.

ماهی تن (زرده) منبع بسیار خوبی از پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم و پتاسیم و همچنین ویتامین گروه ب است.

سالمندان، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، کسانی که رژیم گیاه‌خواری می‌گیرند یا در مناطقی زندگی می‌کنند که کمتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بهتر است بیش از دیگران از این نوع ماهی استفاده کنند.

مهم تر از همه این که، گوشت ماهی تن هم مانند گوشت بیشتر انواع ماهی ها ، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مصرف آن مشکلات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می برد.

اسیدهای چرب امگا ۳ به طور کلی نقش پیشگیری کننده از بیماری های مزمنی نظیر بیماری های قلبی- عروقی ، دیابت نوع دوم و برخی از انواع سرطان را دارند.

برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد و علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد میوگلوبین (پروتیین محتوی آهن قرمز در عضله)، در بافت‌های ماهیچه است.

گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامین‌های بسیاری است.

دارای ویتامین A -کلسیم—B6 منیزیم vit C- – vitB12، دارای ۲۴ گرم پروتئین است.

ماهی تن منبع بسیار خوبی برای پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم ،منیزیم و پتاسیم است مصرف ماهی تن برای مبتلایان به دیابت نوع دوم هم سودمند است مهمتر از همه این که گوشت ماهی تن سر شار از اسید های چرب ضروری مانند امگا ۳ است که مصرف آن ضایعات پوستی و التهابات را کاهش داده و سرعت بهبود در بیماران قلبی را بالا میبرد لازم به ذکر است که ماهی هوور بیشترین اسیدهای پرب امگا ۳ و پروتئین را در میان تن ماهیان دارا است.

این ماهی تقریباً بی خار است.

گوشت فراوان دارد.

ضایعاتش کم است.

این ماهی را می توان به صورت سرخ کرده، بخارپز، کبابی پخت.

ماهی زرده همچون ماهی هوور از خانواده تن ماهیان می باشد و شباهات بسیاری نیز به ماهی هوور دارد، اما در بین این خانواده، ماهی زرده از تمام خانواده تن ماهیان خوشمزه تر است، و در آشپزی شرقی بخصوص در سوشی و ساشمی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

مشخصات کلی ماهی زرده (تن):

بدن قوی و کشیده و دوکی شکل، فک‌ها دارای یک ردیف دندان تیز مخصوص تغذیه گوشتخواری و سقف دهان و تیغه ومر نیز دارای دندان‌هایی می‌باشند.

فاصله بین دو باله پشتی بیشتر از قطر چشم نیست، باله پشتی اول دارای ۱۱ تا ۱۴ شعاع سخت و دومین باله پشتی دارای ۱۰ تا ۱۳ شعاع نرم، کمان آبششی اول دارای ۲۹ تا ۳۴ غدد خار آبششی، ۸ تا ۱۰ دنبالچه به دنبال باله پشتی دوم و ۶ بالچه به دنبال باله مخرجی، ساقه دمی باریک ودر هر طرف دارای یک سکان عرضی بین دو سکان عرضی کوچکتر می‌باشد.

بدن به جزدر قسمت زره سینه‌ای و خط جانبی بدون فلس است.

رنگ بدن در پشت آبی تیره با نقش و خطوط پیچیده‌است و این نقش در فاصله‌ای تمام می‌شود که از آغاز قاعده باله اول پشتی تجاوز نمی‌نماید، پهلوها و شکم سفید نقره‌ای است چند لکه تیره مشخص بین قاعده باله سینه‌ای و قاعده باله شکمی دیده می‌شود که همیشه واضح نیست.

برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد.

علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد میوگلوبین (پروتئین محتوی آهن قرمز در عضله)، در بافت‌های ماهیچه است.

گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامین‌های بسیاری است.

بیشتر ماهیان تن در دریاهای مناطق گرمسیری مانند خلیج فارس زندگی می‌کنند، برخی از انواع بزرگتر ماهی تن می‌توانند حرارت بدنشان را با فعالیت‌های ماهیچه‌ای بالاتر از دمای آب ببرند.

این کار به آنها کمک می‌کند که بتوانند در آب‌های سرد زنده بمانند.

این گونه در خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، دریای شرق و جنوب چین، دریای زرد، دریای اندونزی، دریای مدیترانه، اقیانوس آرام پراکنش دارند.

تغذیه آن ها انواع ماهی، سرپایان و سخت پوستان مخصوصا لارو دهان پایان و میگوها می‌باشد و پراکنش آن در دنیا بیشتر در آب‌های اقیانوسی و آب های با عمق بیش از ۱۰ متر می باشد.

صید آن به وسیله تور گوشگیر، رشته قلاب های طویل، قلاب خزنده و تور گردان پیاله ای امکان پذیر است.

 

وزن سایز کوچک: ۱ تا ۲ کیلوگرم
وزن سایز متوسط: ۳ تا ۱۰ کیلوگرم
وزن سایز بزرگ: ۱۰ کیلو به بالا

 

مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)

پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده:۴۰ درصد

فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد

قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۶۰ درصد

استیک شده: شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۵۰ درصد

 

روش های پخت:

ماهی تن دلیل خوشمزگی گوشت ماهی بهترین روش پخت آن و ساده سرخ کردن ماهی است اما می توان به صورت استیک ،کوکو ماهی ، قلیه ماهی و … استفاده کرد.

 

ارزش غذایی:

ماهی تن (زرده) منبع بسیار خوبی از پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم و پتاسیم و همچنین ویتامین گروه ب است.

سالمندان، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، کسانی که رژیم گیاه‌خواری می‌گیرند یا در مناطقی زندگی می‌کنند که کمتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بهتر است بیش از دیگران از این نوع ماهی استفاده کنند.

مهم تر از همه این که، گوشت ماهی تن هم مانند گوشت بیشتر انواع ماهی ها ، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مصرف آن مشکلات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می برد.

اسیدهای چرب امگا ۳ به طور کلی نقش پیشگیری کننده از بیماری های مزمنی نظیر بیماری های قلبی- عروقی ، دیابت نوع دوم و برخی از انواع سرطان را دارند.

 

طبع غذایی:

برای همراهی این ماهی که طبع سردی دارد می توانید از سبزی‌ها بخصوص ریحان، ترخون و تره که طبع گرمی دارند استفاده کنید.

 

دلایل محبوبیت ماهی هوور:

کم خار و کم تیغ بودن ماهی هوور
روش های پخت مختلف
داشتن گوشت لذیذ
خوشمزه و مقوی بودن ماهی هوور
منبع اصلی پروتئین
ماهی هوور دارای مواد معدنی غنی است.

نام فارسی

نام انگلیسی

Kawakawa

نام بومی

اولوس, دارو, سلیمانی, سهوده, گباب

زیستگاه

دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان)

نوع زندگی

طبیعی (ارگانیک – دریایی)

نوع صید

تور, قلاب

نوع ماهی

بدون استخوان ریز, حلال, روغنی

میزان روغن اومگا 3

زیاد

روشهای طبخ

بخار پز, پختن (قلیه), تنگاب پزی, خام, سرخ کردن, غوطه وری در روغن

میزان بو

مطبوع

بافت گوشت

ضخیم

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.