ماهی تازه هامور

قیمت اصلی 260.000 تومان بود.قیمت فعلی 235.000 تومان است.

ماهی هامور یا حمور از نظر ارزش غذایی و طعم یکی از ممتاز ترین ماهیان به شمار می آید.

ماهی هامور از دسته ماهیانی است که در کشورهای حوزه خلیج فارس طرفداران زیادی دارد.

قلیه ای که با ماهی هامور بدست میاد با هیچ ماهی دیگه ای قابل مقایسه نیست گوشت سفید، لذیذ و طعم بسیار عالی به علاوه فاقد تیغ های ریز بودن یکی از مشخصه های بارز این ماهی بوده که می توانید آن را به صورت مختلف نظیر سرخ کردن، کبابی و شکم پر نیز مصرف کنید و علاوه بر این ماهی هامور منبعی سرشار از فسفر است.

در گویش جنوب به حمور نیز معروف می باشد. بهترین نوع این ماهی هامور سفید می باشد

مشخصات کلی ماهی هامور:

بدن مستطیلی شکل و کشیده و با سر قوی و بزرگ ، رنگ بدن زرد نخودی با ۵ نوار تیره عمودی کم و بیش مشخص و بخش شکمی سر و بدن متمایل به قرمز است.

قسمت خاردار باله پشتی کم و بیش با قسمت نرم آن مداومت دارد. باله مخرجی ۳خار و باله های سینه ای مدور و موقیعت کمابیش پایینی دارد.

باله های شکمی موقعیت سینه ای داشته و یک خار و ۵شعاع دارند و باله دمی آن گرد است. باله پشتی ۱۱خار و ۱۷-۱۵شعاع نرم دارد. فلسهای شاخه ای و به بدن چسبیده و تا روی سر گسترش می یابند.

گزارشات متعددی نشان داده اند که بیشترین طول کل بدن هامور ۱۲۰سانتی متر و بیشترین وزن آن ۱۵ کیلوگرم است. حداکثر سن گزارش شده از این هامور ۲۲ سال بوده است.

ماهی هامور در بسترهای نرم و در مناطق ساحلی با بسترهای سخت زندگی می کند. علاوه براین، این ماهی قادر است که وارد مصب های رودخانه نیز گردد.

این ماهی تا عمق ۱۰۰ متری دریا دیده شده است. نوزادان و ماهیان جوان این گونه ماهی در آبهای کم عمق شن و ماسه، گل ولای، خورها و در میان درختان حرا یافت می شوند.

ماهی هامور اندازه کوچک تا میانه داشته و در آبهای ساحلی کم عمق و غالبا در میان جزایر مرجانی سکونت دارند، حرکات فردی بر روی بستر آبها داشته ولی غالبا بصورت گروهی در لایه های میانی آبهای دریا شنا می کنند.

این ماهی گونه ای کفزی بوده و در آبهای نزدیک به ساحل زیست می نماید. برای صید آن از ترال کف، گرگور و قلاب دستی استفاده می شود

هر کیلو مناسب برای: ۲ نفر
وزن سایز کوچک: ۲۰۰تا ۲۸۰ گرم
وزن سایز متوسط: ۵۰۰تا ۷۰۰ گرم
وزن سایز بزرگ: ۱کیو به بالا

 

مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)

پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد

فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۶۰ درصد

قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۳۰ درصد

استیک شده: شکم آن را خالی می کنیم و سر و دم آن را می بریم. ماهی را به صورت عرضی برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل استیک شده:۳۰ درصد

 

روش های پخت ماهی هامور:

قلیه ماهی این ماهی به دلیل بافت و مزه خاص بسیار متداول است .البته که به جز قلیه می توانید آن را به صورت مختلف نظیر سرخ کردن، کبابی و شکم پر نیز مصرف کنید.

ارزش غذایی ماهی هامور:

ماهی هامور معمولی از نظر ارزش غذایی از جمله ماهیان عالی و با ارزش بالا محسوب میگردد. همانند سایر ماهیان دریایی این ماهی سرشار از املاح و ویتامین های مفید جهت سلامت عمومی بدن انسان است. گوشت این ماهی غنی از عناصری همانند فسفر و پتاسیم است که این دسته از عناصر جهت تقویت سلول های مغزی بسیار مفید و موثر می باشند.

روش تشخیص تازگی ماهی هامور تازه:

آبشش ماهی باید قرمز پررنگ باشد
بدن ماهی باید سفت باشد
شکم آن شل و لهیده نباشد.

 

طبع غذایی ماهی هامور:

ماهی هامور همانند بقیه ماهی های حوزه ی خلیج فارس از طبع سرد و تری برخوردار است، توصیه عمومی به افرادی که مزاج خود را نمی‌دانند، خوردن مواد غذایی گرم همراه این ماهی می باشد.بهترین طعم‌دهنده برای این ماهی آب نارنج است. نارنج تنها طعم ‌دهنده ترشی است که مزاج گرمی دارد.

نوع کاربرد ماهی هامور در طبخ:

این ماهی را برای میهمانی های بزرگ به صورت درسته کباب می کنند. گوشت هامور پس از پختن سفید و نسبتاً سفت است. پوست هامور لعاب فراوان دارد و برای همین موقع پخت قلیه، از پوست آن صرف نظر نمی کنند.

میزان خار ماهی هامور:

این ماهی خوشمزه و لذیذ کمترین تیغ و خار رو بین ماهی های جنوب ایران دارند.

ویتامین ها و مواد معدنی ماهی هامور:

• پروتئین
• ویتامین A
• امگا ۳
• کلسیم
• آهن
• پتاسیم
• سدیم
• فسفر
خواص ماهی هامور
• سلامت قلب و عروق
• حفظ مقاومت بدن
• سلامت سیستم عصبی و سلامت پوست
• تامین آهن و خون سازی
• پیشگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان و استحکام دندان و استخوان ها
• تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر
ز آثار مثبت در رشد جسمی‌ و ذهنی جنین و نوزاد
• تقویت بینایی و جلوگیری از پیر چشمی

نام فارسی

نام انگلیسی

orange- spotted grouper

نام بومی

حمور

زیستگاه

دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان)

نوع زندگی

طبیعی (ارگانیک – دریایی)

نوع صید

تور, قفس, قلاب

نوع ماهی

بدون استخوان ریز, حلال, روغنی

میزان روغن اومگا 3

زیاد

روشهای طبخ

بخار پز, پختن (قلیه), سرخ کردن, شکم پر, غوطه وری در روغن

میزان بو

کم

بافت گوشت

لطیف

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.