ناموجود
ماهی تازه کفشک
به جرات می توان گفت ماهی کفشک یکی از لذیذترین ماهیان جنوب به حساب می آید.
چون تمام خصوصیات و مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارد. میزان پروتئینی که در این ماهی وجود دارد ۵۰% از نیاز روزانه ی بدن ما را به پروتئین تامین می کند.
این ماهی دارای گوشتی سفید و بدون خار است، گوشت ماهی کفشک طعم بسیار لذیذ دارد که با هر ذائقه ی جور درمی آید. برای ته چین و قلیه ماهی از آن استفاده می کنند.
اندازه این ماهی بین ۱۲ تا ۲۸ سانتی متر است و به این دلیل که فاقد تیغ و استخوان میباشد و با کم ترین دور ریز فیله میشود، مناسب سرو در مجالس و رستوران هاست. این ماهی یک ماهی پر طرفدار جهت سرخ کردن و سوخاری می باشد.
محصولات مشابه
ماهی تازه سکن (سکولا، کوبیا)
میگو دریایی تازه سایز ۲۱/۲۵ (خیلی درشت)
فیله خالص میگو سایز ۳۱/۴۰ (درشت)
مشخصات کلی ماهی کفشک:
پهنماهی یا همان ماهی کفشک از قسمت پهلویش بر کف اقیانوس دراز میکشد. چشمی که باید به سوی کف بستر دریا باشد به صورتی شکل گرفته که در بالا در کنار چشم دیگر قرار دارد. این ماهی بدنی قهوه ای رنگ دارد. چشمان این ماهی با میدان دید ۷۰ درجه به بالا است. اندازهٔ ی طول ماهی کفشک بین ۱۲ تا ۲۸ سانتی متر است ولی در مواردی تا ۴.۵ متر هم دیده شده است. محل زیست ماهی کفشک تا عمق ۵۵متری در دریا دیده میشود.
وزن سایز کوچک: ۲۰۰ تا ۶۰۰گرم
وزن سایز متوسط : ۶۰۰ تا ۱ کیلوگرم
وزن سایز بزرگ: ۲ کیلو به بالا
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)
پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۲۵ درصد
فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده:۵۰ درصد
قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده:۵۰ درصد
روش های پخت:
بافت لطیف ماهی کفشک باعث جذب طعم های مختلف می شود. گوشت خوش طعم و بدون تیغ آن مناسب سوخاری کردن می باشد. همچنین برای ته چین و قلیه ماهی هم از آن استفاده می کنند.
ارزش غذایی:
بیش از ۸۰ درصد از این ماهی را آب تشکیل داده است. میزان پروتئینی که در این ماهی وجود دارد ۵۰% از نیاز روزانه ی بدن ما را به پروتئین تامین می کند. وجود اسید های چرب امگا ۳ موجب کاهش سطح کلسترول و در نتیچه باعث کاهش خطر سکته قلبی می شود. یکی دیگر از خواص امگا ۳ بهبود علائم افسردگی می باشد.
طبع غذایی:
این ماهی طبع سردی دارد، توصیه می شود از خوردن غذاهای سرد همراه این ماهی جلوگیری شود. بهترین چاشنی ماهی آب نارنج و سیر است که هم فواید بیشمار و هم طبع گرمی دارند.
میزان خار:
ماهی کفشک بدون خار است، در گوشت این ماهی حتی یک عدد خار هم برای درمان پیدا نمی شود.
ویتامین ها و مواد معدنی:
• پروتئین
• اسیدهای چرب امگا۳
• آهن
• ید
• روی
• سلنیوم
• کلسیم
• فسفر
خواص ماهی کفشک
• تقویت استحکام استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان
• تقویت حافظه
• مبارزه با کم خونی و فقر آهن در بدن
• خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی
• کاهش سطح کلی کلسترول و کمک به سلامت قلب
نام فارسی | |
---|---|
نام انگلیسی |
indian halibut |
نام بومی |
چلابی, چولابی |
زیستگاه |
دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان) |
نوع زندگی |
طبیعی (ارگانیک – دریایی) |
نوع صید |
تور, قفس |
نوع ماهی |
بدون استخوان ریز, حلال, غیر روغنی |
میزان روغن اومگا 3 |
متوسط |
میزان مصرف توصیه شده |
مصرف 2 بار در هفته برای تمام سنین توصیه میشود |
روشهای طبخ |
بخار پز, سرخ کردن, سوخاری, غوطه وری در روغن, کبابی |
میزان بو |
خفیف |
بافت گوشت |
لطیف |
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.