ماهی تازه سرخو
650.000 تومان
ماهی سرخو یکی از بهترین و لذیذترین ماهیهای پرچرب دریای جنوب است.
ماهی سرخو دارای گوشت لطیف و سفید می باشد و دارای اسکلت استخوانی و فاقد تیغ است.
ماهی سرخو جزو ماهی ها ی درجه ی یک محسوب میشود و هم رده ی ماهیان سنگسر، میش و هامور می باشد.
گوشت این ماهی کمی چرب است و از این جهت بسیار لذیذ می باشد.
سرخو منبع غنی ویتامین B12،B6 و املاحی چون فسفر و پتاسیم است.
سلنیوم این ماهی نیز چشمگیر بوده و تا ۸۰ درصد نیاز روزانه بدن را به این ماده معدنی تامین میکند.
سلنیوم نوعی آنتیاکسیدان قوی است که با کاهش سطح سموم بدن باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش باروری میشود.
مصرف این ماهی با نظر پزشک مربوطه برای مبتلایان به بیماری قند توصیه میشود، چرا که اسید چرب امگاـ۳ و اسیدهای آمینه ضروری و ویتامینهای گروه B آن به تعادل و تثبیت قند خون کمک میکنند.
این گونه در جهان دارای اهمیت اقتصادی بالایی بوده و گوشت آن از نظر مصرف کنندگان دارای مرغوبیت و طعم مناسبی می باشد.
این ماهی را می توان به صورت کبابی یا سرخ شده طبخ نمود.
محصولات مشابه
ماهی تازه هوور (ماهی تن)
ماهی تازه سکن (سکولا، کوبیا)
450.000 تومانماهی تازه حلوا سیاه
540.000 تومانماهی تازه هامور
630.000 تومانماهی تازه باراکودا (شیر دم سبز)
700.000 تومانفیله سالمون نروژی تازه
2.300.000 تومانمشخصات کلی ماهی سرخو:
رنگ آن قرمز متمایل به صورتی می باشد و دارای گردن ضخیم و گوشتالویی است، دهان سرخو بزرگ بوده و کوهان دارد، وزن آن به سه تا چهار کیلو هم می رسد.
این ماهی در سطح پشتی دارای۱۰ عدد شعاع و ۱۳-۱۴ خار می باشد.
به طور کلی در اطراف بدن رنگ خطوط افقی زرد تا نقره ای، سایه ای از نقره ای سفید در شکم و زیر سر و همچنین یک نوار پهن بزرگ سیاه و سفید عمدتا بالای خط جانبی دارا است.
ماهیان بالغ احتمالا به وفور در مناطق صخره مرجانی؛ ماهیان جوانتر در مصب های مانگرو یافت می شوند. این ماهی از ماهی های کوچکتر و بی مهرگان از جمله میگو ها، خرچنگ ها تغذیه می کند.
این ماهی در آب های غربی اقیانوس آرام، شرق آفریقا، آب های شمالی جزایر ریوکیو و استرالیا پراکنش دارد.
ماهی سرخوی معمولی یکی از ماهیان کفزی بوده و در مناطق مرجانی و صخره ای خلیج فارس یافت می شود.
این ماهی از سواحل و گاهی تا اعماق ۸۰ متر نیز مشاهده می گردد.
ماهی سرخوی معمولی در آب های سواحل استان هرمزگان، جزایر صخره ای مانند هرمز، لارک، کیش و قشم زیست نموده. این گونه در مناطق جغرافیایی خاص خود (مناطق صخره ای و مرجانی) سهم عمده ای از میزان صید را به خود اختصاص می دهد.عمدتا توسط گرگور، قلاب صید می گردد
وزن سایز کوچک :۲۵۰تا ۳۰۰ گرم
وزن سایز متوسط : ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
وزن سایز بزرگ : ۱ کیو به بالا
این گونه در جهان دارای اهمیت اقتصادی بالایی بوده و گوشت آن از نظر مصرف کنندگان دارای مرغوبیت و طعم مناسبی می باشد.
این ماهی را می توان به صورت کبابی یا سرخ شده طبخ نمود.
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز: (از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.)
پاک شده:شکم آن را تمیز می کنیم، قسمت های روده و دور ریز آن را خارج می کنیم و پولک و دم آن را می زنیم. تیغ و سر و دم آن را نگه می داریم.
میزان دور ریز مدل پاک شده: ۳۵ درصد
فیله شده:شکم ماهی را خالی میکنیم، سر و دم آن را جدا می کنیم سپس ماهی را از سر تا دم نصف کرده و پوست و استخوان وسط آن را جدا می کنیم.
میزان دور ریز مدل فیله شده: ۷۰درصد
قطعه شده: شکم آن را تمیز میکنیم، سر و دم آن را می بریم. ماهی را به قسمت های مساوی تکه می کنیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده: ۳۰ درصد
روش های پخت ماهی سرخو :
ماهی سرخوی معمولی دارای گوشت بسیار نرم می باشد. این ماهی را می توان به صورت کبابی یا سرخ شده طبخ نمود.
ماهی کبابی سرخوی معمولی برای بیماران قلبی و افراد دیابتی بسیار مفید می باشد.
همچنین مصرف این ماهی به صورت کبابی علاوه بر سلامت بیشتر منجر به کاهش حملات قلبی نیز می گردد.
ارزش غذایی ماهی سرخو:
ماهی سرخو همانند سایر ماهیان دریایی منبع بسیار غنی از پروتئین می باشد.
مصرف ۱۰۰ گرم از این ماهی حدود ۵۸ درصد نیاز روزانه بدن انسان را به پروتئین تامین می کند.
علاوه براین، این مقدار ماهی دارای ۱۴۰ کیلوکالری انرژی است.
در برابر مزایای تغذیه ای همچون میزان پروتئین بالا میزان چربی مضر در این ماهی حدود ۱ درصد است.
ماهی سرخو دارای ویتامین B5و B12 بوده و سرشار از فسفر، پتاسیم و اسید چرب امگا می باشد.
این ماهی دارای گوشت بسیار لذیذ است.
مصرف این ماهی منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه، پروستات، پانکراس و دستگاه گوارش می گردد.
تحقیقات نشان داده اند که مصرف گوشت ماهی سرخوی معمولی به دلیل دارا بودن میزان سلنیوم بالا و اسید آمینه تریپتوفان تا ۳۹ درصد خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
ویتامین ها و مواد معدنی ماهی سرخو:
• ویتامین های گروه B
• پروتئین
• پتاسیم
• فسفر
• سلنیوم
خواص ماهی سرخو
• مفید برای بیماری های قلبی و بیماران دیابتی
• کاهش احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارش،کلیه، پانکراس و پروستات
• سلامت پوست
• تقویت سیستم دفاعی بدن
• تقویت حافظه
نام فارسی |
ماهی سرخو |
---|---|
نام انگلیسی |
John's snapper |
نام بومی |
حمرو , سرخو اصلی , سرخوی کم پولک |
زیستگاه |
دریای جنوب (خلیج فارس و دریای عمان) |
نوع زندگی |
طبیعی (ارگانیک – دریایی) |
نوع صید |
تور , قفس , قلاب |
نوع ماهی |
بدون استخوان ریز , حلال , روغنی |
میزان روغن اومگا 3 |
متوسط |
میزان مصرف توصیه شده |
مصرف 2 بار در هفته برای تمام سنین توصیه میشود |
روشهای طبخ |
پختن (قلیه) , سرخ کردن , کبابی |
میزان بو |
مطبوع |
بافت گوشت |
معمولی |
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.